PATATESLİ BÖREK(Fatma Abladan)
PATATESLİ POĞAÇA (semadan)
TOPAÇ (Annemden)
KISIR(Sevim Abladan)
Zeytinyağlı yaprak ve lahana sarması(Selma ve Sevgi Abladan)
Cevizli Nar Ekşili Salata
Yeşil Salata
Ispanaklı Rulo
Zeytinyağlı bezelye
Vişneli ayva tatlısı
acıbademli çikolatalı pasta
Topaç ve zeytinyağlı sarmalar biraz geç geldiklerinden fotografa yetişemedi sonra da çekmeyi unutmuşum.Topaç nedir diye merak edenler için söyliyeyim çoruma özgü, yöresel bir çeşit bulgurlu köfte. Ama ne köfte, biraz da acısını fazla olursa sıcak sıcak hele de mangalda pişerse bi de yanında ayran varsa zaten başka birşeye gerek yok.Çorumlu olsun olmasın yiyen herkes bayılıyor. Ben henüz beğenmeyene rastlamadım. Annemin elleri dert görmesin bizi bu lezzetten mahrum bırakmıyor. Yaz geliyor artık nasılsa bir gün mangal üstünde fotograflarım.
Sofrada tuzlulardan en büyük sükseyi ıspanaklı rulo yaptı. Fotografına yaklaşık 3 senedir Pelin Chef'de bakar dururdum. Yapmak bugüne kısmetmiş. Görüntüsü de tadı da çok beğenildi. Ben de fotografı yok. Pelin Chef harika bir fotograf koymuş, tarifi de sağolsun çok güzel detaylı bir şekilde anlatmış. Ben bir ara umutsuzluğa kapılıyordum, haşlanıp suyu süzülünce ıspanaklar azıcık kaldı bundan bişey olmaz beceremedim demiştim. Ama tarifi sonuna kadar uygulayınca süper oldu. Teşekkürler Pelin hanım, sizi takip etmeyi çok seviyorum.
Gelelim sonunda tatlılara
Vişneli ayva tatlısı. Tarif yeturla lezzet karelerinden
tarifi birebir uyguladım. Tabi benimkilerin görüntüsü onunkiler kadar muhteşem değil ama lezzetleri harikaydı. Ona da çok teşekkür ederim.
Veeee günün favorisi Acıbademli Çikolatalı Pasta
Tarif Sofra dergisinden
malzemeler:
5 çift acıbadem
2 paket krema
2 paket 80grlık bitter çikolata
2 kaşık kako
5 kaşık süt
acıbademleri rondoda ufalayın. içine yarim kutu krema koyup iyice harmanlayın.Kelepçeli kalıbınıza bastırarak yayın.Ben bardağın tabanını kullanarak bastırdım, hiç boşluk kalmadı.Pasta tabanınız hazır. Buzlukta 3-4 saat bekletin Kalan birbuçuk paket kremanızı mikserle çırpın. İçine benmari usulü erittiğiniz çikolatalarınız yavaşça ekleyin ve çırpmaya devam edin. kakaoyu ve sütü de ekleyip çırpın. Kremayı donan tabanın üstüne yayıp bir gece buzdolabında dinlendirin.
Süsleme için ben tarifteki gibi rendelenmiş çikolata kullandım. Sizin hayal gücünüze bağlı. Toz fıstık yada yarım cevizlerle de çok şık görünebilir.
Herkes bayıldı pastama, tarif istediler, ben de blogumu ziyaret edin dedim :))
İlkgünün hevesiyle bir tarif için epey uzun bir post oldu :))
Sevgilerimle, herkese tatlı günler.....
Herkesin ellerine sağlık. tuzluların hepsi birbirinden lezzetliydi. yanarım yanarım da erken kalktığım için şu tatlılardan yiyemediğime yanarım.off ağzımın suları aktı...
YanıtlaSilyaparım sana bi daha canım kardeşim. Ya da hatta biliyosun ben artık bunları denedim, sana yeni başka şeyler yaparım aklımda cheesecake var frambuazlı :))
YanıtlaSilcheesecake sevmiyorum artık. zaten diyete de girdim :(
YanıtlaSil